Consument verwacht geen lagere woningprijs

0

Hoewel sommige woningmarktexperts denken dat de huizenprijzen in 2021 onder druk komen te staan, denkt 35% van de ‘gewone’ Nederlanders niet dat de woningprijzen zullen zakken. Ruim driekwart ziet een koopwoning op dit moment nog als een goede investering, een eventuele prijsdaling ten spijt.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van SNS, uitgevoerd door DirectResearch onder 1.018 Nederlanders van 25 jaar en ouder. Hen is gevraagd naar hoe zij aankijken tegen de voorspelde dip in de huizenmarkt. Zeker in de grote steden wordt door de respondenten geen prijsdaling verwacht.

Somber over financiën

Ondanks het vertrouwen in de woningmarkt, zien de respondenten hun financiële situatie wel een stuk somberder in. Het merendeel van hen denkt dat de lonen de komende twee jaar weinig stijgen (76%), dat de werkloosheid flink toeneemt (70%) en dat we binnenkort in een recessie terechtkomen (60%). Ook speculeert 63% van de Nederlanders dat banken de komende twee jaar minder financiële ruimte geven bij het verstrekken van een hypotheek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.