Consultant vraagt PPI-vergunning aan

0

Towers Watson heeft bij de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) formeel de vergunningsaanvraag voor een premiepensioeninstelling (PPI) ingediend. Samen met Syntrus Achmea heeft de consultant een beschikbarepremieregeling ontwikkeld.

De regeling is volledig ingericht op het bieden van inzicht aan werknemer en werkgever. Daartoe heeft de consultant een type pensioenregeling ontwikkeld, dat de werknemer helpt zelf de regie te voeren over zijn pensioen en te sturen op voor hem relevante criteria. Daarbij worden ook de risico’s en haalbaarheid van de scenario’s getoond.

Syntrus Achmea levert het administratieplatform en de innovatieve webportalen die werkgevers en werknemers realtime toegang bieden tot hun gegevens. Daarnaast werkt Towers Watson PPI samen met meerdere verzekeraars en meerdere vermogensbeheerders.  De Towers Watson PPI wordt ondergebracht in een stichting met een onafhankelijk bestuur en toezichthoudend orgaan.

“Het bieden van persoonlijk pensioen inzicht is in onze ogen essentieel voor een goede pensioenregeling en het aangekondigde regeerakkoord lijkt dit alleen nog maar te versterken. Vandaar de naam Towers Watson PPI, personal pension insight. Wij kiezen er bewust voor te communiceren in grootheden die relevant zijn voor de werknemer. Dus reëel besteedbaar inkomen en gewenste pensioenleeftijd en inleg, in plaats van lifecycles, beleggingsstructuren en risicoprofielen. Daarmee bieden wij een innovatieve oplossing, die in de behoefte van een aantal van onze klanten voorziet. En vandaar onze vergunningsaanvraag”, aldus Ton Winkels, businessleader van de Towers Watson PPI.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.