Consolidatieslag Heinenoord: 11 overnames

0

Heinenoord Holding heeft in december en januari maar liefs 11 assurantiekantoren c.q. hypotheek- en verzekeringsportefeuilles overgenomen. Door deze overnames versterkt Heinenoord haar positie met name in Noord-Holland, Overijssel en Gelderland. Ook de positie in België is verder uitgebouwd.

De overgenomen kantoren en portefeuilles zijn Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen in Genemuiden en Zwartsluis, Van Lierop Adviesgroep in Breezand, Olthof & Partners uit Koog aan de Zaan, D+F Assurantiën gevestigd in Rotterdam en Focus Financiële Diensten uit Leerdam. Bij deze overnames gaat het personeel mee met de overname en blijven ook de oud eigenaren aan boord om de klanten te blijven bedienen.

Reisverzekeringen van D-Reizen

Bij de overnames van de verzekerings- en hypotheekportefeuille van Tijmen Kroes uit Apeldoorn en de portefeuille van Assurantiën Naaborg uit Rotterdam komt alleen het personeel mee over. Ook zijn de portefeuilles verworven van Integrated Financial Services (IFS) uit Maastricht, de reisverzekeringen van D-Reizen uit het faillissement van de D-RT Groep en de portefeuille van Strategies: Verzekeringen Hypotheken Beleggingen Makelaardij in Den Haag.

België

In België is Goris & Partners geacquireerd. Heinenoord is al geruime tijd actief in België met kredietverlening (FSD) en verzekeren (Bogaerts-Van Brempt). Door deze overname komt de focus in België meer op verzekeren te liggen.

Meerderheidsbelang NN

Heinenoord is een Top 10 speler in het intermediaire landschap in Nederland. Sinds oktober 2021 heeft NN Group (NN) een meerderheidsbelang in Heinenoord Holding verworven om zo haar positie in het intermediaire kanaal te verstevigen. De aandelen van Heinenoord Holding zijn in handen van NN Group (70%), Qmulus en A. van den Berg Beheer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.