Conservatrix vecht voor eigen lijfsbehoud

0

Levensverzekeraar Conservatrix ontslaat zijn buitendienst, snoeit fors in het productaanbod en beperkt  verder alle commerciële activiteiten. Die harde  ingrepen zijn nodig om ook in de toekomst de onafhankelijkheid en zelfstandigheid te waarborgen en garanties voor  bestaande  klanten na te komen.

De wijzigen gaan in per 4 december. De intermediaire relaties zijn gisteren geïnformeerd.  Door de aanhoudende lage marktrente, in combinatie met de negatieve gevolgen van Solvency II op het vlak van waardering van hypotheken, opties en garanties, moet de verzekeraar extra toevoegingen doen vanuit het eigen vermogen aan de verzekeringstechnische reserve. Dit werkt negatief uit op de solvabiliteit. Om die reden werd in september van dit jaar al het product Het ‘Natuurlijk’ Garantieplan daarop aangepast.

“Om onze zelfstandigheid de komende jaren te waarborgen zijn kostenbeheersing en flexibiliteit essentieel. Dit leidt tot een beperking van al onze commerciële activiteiten. Onderdeel daarvan is dat wij helaas genoodzaakt zijn om afscheid te nemen van medewerkers van de afdeling Marketing en van ons Accountmanagement. Het gevolg is dat uw eerste aanspreekpunt per direct verschuift naar de afdeling Relatiebeheer”, schrijft Christian van Kooten, directeur Conservatrix Levensverzekeringen aan het intermediair. Het besluit heeft betrekking op zeven accountmanagers en drie medewerkers van de afdeling Marketing.

Financieel gezond
Maarten de Jonge, hoofd Marketing bij Conservatrix levensverzekeringen: “Met de buitendienst konden wij een positief verschil maken in de markt. Maar het gaat gewoon niet meer. Ik wil daarbij benadrukken dat Conservatrix financieel een gezond bedrijf is. Deze stap is noodzakelijk om ook de komende jaren als gespecialiseerde levensverzekeraar actief te kunnen blijven.”

Vanaf donderdag 4 december stopt de maatschappij met het aanbieden van nieuwe verzekeringen voor Het ‘Natuurlijk’ Garantieplan en Het MKB Garantiepensioen. De toegezegde garantie bij bestaande verzekeringen en pensioencontracten blijft ongewijzigd van kracht. Nieuwe offertes kunnen tot 4 december afgegeven worden met de normale geldigheidsduur van 30 dagen.

Conservatrix blijft op de markt actief met de Uitvaartkostenverzekering, Overlijdensrisicoverzekering, Direct Ingaande Lijfrenteverzekering en de Direct Ingaande Pensioenverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.