Conneqt lanceert NHG-label HollandWoont

0

Met HollandWoont introduceert Conneqt een nieuwe speler in hypothekenland. Het label richt zich op de consument die een hypotheek met NHG wil afsluiten, oversluiten of meeverhuizen. Door verschillende opties is het product voor verschillende doelgroepen interessant gemaakt.

HollandWoont maakt binnen de NHG-normen gebruik van nagenoeg alle mogelijkheden waardoor zij voor verschillende doelgroepen interessant is, zegt Sanne Veldhoven-Vogel, directeur van Conneqt. “Oversluiters hebben bij de start al direct voordeel. Zij betalen bij het oversluiten van een bestaande naar een nieuwe NHG-lening een borgtochtprovisie van 1 euro in plaats van de gebruikelijke 0,9% over de hoofdsom. Voor senioren biedt HollandWoont een werkelijke lastentoetsing. Hiermee liggen er verruimde mogelijkheden voor aanvragers die vanaf hun pensioendatum een hypotheek willen aangaan. Bovendien is er geen verplichting tot het sluiten van een overlijdensrisicoverzekering waarmee extra keuzevrijheid geboden wordt.

Starters op de woningmarkt kunnen gebruikmaken van een perspectiefverklaring. Bij aankoop van een nieuwbouwwoning is een offerte maar 12 maanden geldig en er gelden geen annuleringskosten voor de offerte. Mocht bereidstellingsprovisie bij verlenging van de offerte van toepassing zijn dan wordt deze per dag berekend. Bij de inkomensbepaling voor loondienstinkomen worden de gegevens rechtstreeks overgenomen van het UWV. Rentemiddeling is mogelijk en er kan uit eigen middelen vergoedingsvrij afgelost worden.”

Distributie en beheer

Een geselecteerd aantal adviseurs, hypotheekketens en service providers die een samenwerkingsovereenkomst met Conneqt hebben kunnen HollandWoont vanaf 3 september adviseren. Hoewel HollandWoont een zuiver NHG-product is, kan voor bestaande klanten een lening boven de NHG-grens aangeboden worden. Er geldt dan wel een opslag op de tarieven.

Zoals aangegeven is Conneqt Mortgage Distribution – dat al de distributie verzorgt voor de labels Hypotrust, IQWOON en Robuust Hypotheken – ook de distributiepartner van HollandWoont. De acceptatie, administratie en beheer is door initiatiefnemer Blauwtrust Groep ondergebracht bij Quion en DMPM is als portefeuillemanager verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van het nieuwe label. Het hypotheekmandaat staat toe dat meerdere investeerders kunnen deelnemen in de financiering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.