Conneqt introduceert Clarian Wonen

0

Clarian Wonen is sinds vandaag het vijfde hypotheeklabel in het assortiment van Conneqt. Hiermee zegt het bedrijf in te zetten “op enkele onderscheidende voorwaarden waarmee onder andere senioren en oversluiters extra mogelijkheden krijgen”. Conneqt werkt voor het nieuwe label samen met portefeuillemanager DMPM (Dutch Mortgage Portfolio Management).

“Clarian Wonen is de afgelopen maanden ontwikkeld vanuit gesprekken met onze adviseurs”, zegt Sanne Veldhoven-Vogel, directeur van Conneqt. “Hierbij hebben we echt geluisterd naar waar de markt behoefte aan heeft: iets meer maatwerk voor senioren en voor consumenten die een deel van de hypotheek voor consumptieve doeleinden willen gebruiken. Door net iets meer te kunnen bieden in het drukke aanbiederslandschap denken we met kleine extra’s in voorwaarden het verschil voor onze adviseurs en consumenten te kunnen maken. Buiten onze sterke NHG-positie, kiezen we ervoor om ons met dit product te focussen op niet-NHG, een welkome aanvulling op ons productenpallet. Zo kunnen we voor bijna elk adviesvraagstuk wel een oplossing bieden. Of het nu gaat om scherpe rentes of interessante voorwaarden”

Eigentijds pakket

Het nieuwe hypotheeklabel heeft volgens Veldhoven-Vogel een eigentijds pakket aan voorwaarden die interessant zijn voor de doelgroep die begint aan de volgende fase in het leven. “Door de complete en flexibele hypotheek, kan Clarian Wonen goed inspelen op deze veranderende situatie. Voor senioren bieden we de mogelijkheid om te toetsen tegen werkelijke lasten met als voordeel dat er ruimte ontstaat om meer te lenen. Dit geldt voor zowel aankoop als voor oversluiten. Oversluiters die binnen 10 jaar AOW ontvangen kunnen tot en met 75% van de marktwaarde aflossingsvrij lenen. Hiermee kunnen de maandlasten verlaagd worden.”

Voorwaarden

Veldhoven-Vogel: “Andere voorwaarden die het product interessant maken zijn: geen annuleringskosten, geen bereidstellingsprovisie (alleen bij nieuwbouw), 100% vergoedingsvrijvrij aflossen uit eigen middelen, consumptief lenen tot en met 80% marktwaarde en geen taxatie nodig bij oversluiten tot en met 90% marktwaarde. Voor nieuwe klanten zijn momenteel rentevastperiodes beschikbaar van 1 tot en met 30 jaar vast en zijn de aflosvormen annuïteit, lineair en aflossingsvrij. De focus qua rente zal in de eerste fase liggen in de risicocategorieën tot en met 90% marktwaarde. We beogen dit op korte termijn op te rekken naar 106% marktwaarde. Bestaande klanten kunnen sowieso bij verhoging of met de meeneemregeling tot en met 106% van de marktwaarde financieren.”

Distributie

De distributie van Clarian Wonen wordt geheel verzorgd door Conneqt Mortgage Distribution, dat behalve voor Clarian Wonen, eveneens de distributie verzorgt voor de labels Hypotrust, IQWOON, Robuust Hypotheken en HollandWoont. DMPM is als portefeuillemanager verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van Clarian Wonen en de distributie ligt in handen van Conneqt. Acceptatie, administratie en beheer worden door Quion uitgevoerd.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.