Combinatie zzp-pensioen-aov slaat aan

0

Deelnemers van BrightPensioen kunnen sinds een jaar via SharePeople het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar onderling delen met andere leden van BrightPensioen. Inmiddels zijn er al 500 BrightPensioen deelnemers die op deze manier hun arbeidsongeschiktheidsrisico met elkaar delen.

Maandelijks storten deze 500 deelnemers van BrightPensioen een bedrag op een aparte Bunq bankrekening. 90 euro voor een uitkering van 1.500 euro per maand, 120 euro voor een uitkering van 2.000 euro per maand of 180 euro voor een uitkering van 3.000 euro per maand. Als er iemand ziek wordt, kun je als deelnemer een betaalverzoek krijgen, een soort tikkie. Dan doneert die deelnemer dit bedrag rechtstreeks aan het zieke Bright-lid. Bij een ziekteverzuim van 1,5% is de deelnemer een kwart kwijt aan giften.

Een aantal deelnemers combineren het vangnet via SharePeople voor de eerste twee jaar met een AOV-verzekering bij een verzekeraar voor een uitkering tot 5 jaar of tot aan de pensioendatum. De verzekeringspremie bij een eigenrisicoperiode van twee jaar is aanzienlijk lager.

Laag verzuim

Het verzuimpercentage in de Bright-groep is momenteel minder dan 1% in het eerste jaar. Dat betekent dat iemand die voor een netto-uitkering van 2.000 euro per maand kiest minder dan 20 euro per maand kwijt is aan giften. Het overgrote deel van de 500 deelnemers laat het maandelijks ingelegde ziektegeld dat niet aangesproken wordt doorstorten in hun eigen pensioenpotje bij BrightPensioen.

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Deze combinatie blijkt een schot in de roos. Het laat zien dat het een serieus alternatief kan zijn voor de verplichte AOV waarover wordt nagedacht in politiek Den Haag. Je vangt er namelijk twee vliegen in een klap mee.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.