Combinatie van restitutie en natura populair

0

Voor de zorgverzekering in 2023 kiezen veel meer mensen een combinatiepolis, merkt financiële vergelijkingssite Geld.nl op. Volgens de vergelijker kiest volgend jaar 22,81% van de consumenten een combinatie van restitutie en natura, tegenover 9,38% in 2022.

Bij een combinatiepolis kun je voor sommige zorg zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat, terwijl je voor andere typen zorg naar een gecontracteerde zorgverlener moet gaan wil je de kosten volledig vergoed krijgen. Volgens Geld.nl is het succes van de combinatiepolis dit jaar te danken aan de combinatiepolis van Menzis-zorglabel VinkVink. “Dat is de één na goedkoopste basisverzekering. Alleen de basisverzekering Gewoon Zekur van Zekur.nl is goedkoper, maar dat is een budget naturapolis die maar met een beperkt aantal zorgverleners een contract heeft”, licht Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl, toe.

Steeds meer combinatiepolissen

De vergelijker merkt ook op dat er per 2023, net als in voorgaande jaren, opnieuw enkele restitutieverzekeringen zijn verdwenen. “De restitutiepolissen van FBTO, VGZ (plus labels IZA, IZZ, United Consumers en UMC), Univé en ZEKUR.nl zijn met ingang van 1 januari 2023 combinatiepolissen geworden. Hierdoor kun je alleen nog bij a.s.r., CZ, Menzis, Stad Holland en Zilveren Kruis een restitutiepolis afsluiten. Deze kosten echter 140,75 tot 156,50 euro per maand. Dat is een flink verschil met de goedkoopste combinatiepolis. Dit draagt er natuurlijk ook aan bij dat steeds minder mensen een restitutiepolis kiezen (0,42% in 2023 tegenover 1,8% in 2022) en steeds meer mensen juist een combinatiepolis kiezen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.