Combinatie eHerkenning en Digitaal Paspoort populair

0

Met nog 1 dag te gaan is 81% van de Digitale Paspoorten inmiddels daadwerkelijk vernieuwd. Ongeveer 60% van de gebruikers heeft hierbij gekozen voor de combinatie van eHerkenning niveau 3 en Digitaal Paspoort. De hechte samenwerking met Adfiz, NVGA en Verbond van Verzekeraars rendeert, zegt SIVI.

Van de resterende 19% zal een groot deel volgens SIVI gebruik maken van een eHerkenningsmiddel op niveau 3, een ander deel zal de onbruikbare Paspoorten alsnog moeten vernieuwen. Ook hebben bedrijven een heroverweging gemaakt ten aanzien van het aantal medewerkers dat over authenticatiemiddelen moet beschikken. Vanaf 11 oktober en de dagen daarna worden de Digitale Paspoorten die niet zijn vernieuwd definitief ingetrokken.

eHerkenning

Rond PKI client-certificaten speelt een beveiligingsrisico dat wereldwijd een groot aantal gebruikers treft. Gebruikers van Digitale Paspoorten vernieuwden daarom vanaf 1 september Digitale Paspoorten. Peter Mols, directeur SIVI: “Mede dankzij de indringende communicatie van Adfiz, NVGA en Verbond van Verzekeraars naar hun leden én de enorme inzet aan de kant van Solera/Digidentity zijn we nu op een alleszins redelijk resultaat uitgekomen. Nu moeten we het vizier gaan richten op de overgang naar eHerkenning, gelukkig hebben we daarvoor meer tijd.’’

De aandacht verschuift vanaf medio oktober naar de dienstverleners die eHerkenning implementeren. SIVI komt met een dashboard dat de voortgang inzake gebruik en adoptie van eHerkenning op periodieke basis laat zien.

Deadline Digitale Paspoorten naar 10 oktober

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.