Collectieve vergunninghouders moeten BAV mogelijk aanpassen

0

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van sommige collectieve vergunninghouders voldoen niet aan de Wft-eisen over de verzekerde bedragen. Dat staat in een brief die de AFM onlangs heeft gestuurd naar de vergunninghouders, zo meldt Adfiz.

De Wft eist dat de minimaal verzekerde bedragen van toepassing zijn op elke aangesloten onderneming individueel. De invulling daarvan laat de AFM aan de markt, zo is in de brief te lezen, als de dekking maar op het vereiste Wft-niveau komt.

Vergunninghouders van wie de verzekering niet voldoet, hebben tot eind dit jaar om de BAV aan te passen. Beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars zijn al eerder hierover geïnformeerd in verband met de haalbaarheid van de aanpassingstermijn zoals in de brief genoemd.

Volgens Adfiz is het van belang voor alle betrokkenen dat dit thema op een goede wijze wordt opgelost. “De oplossing zal verschillen per verzekeraar. Mocht je er niet uitkomen met je verzekeraar dan kan een andere verzekeraar mogelijk wel een oplossing bieden. Als hierover knelpunten zijn dan horen we dat graag. Wij hebben hierover contact met de AFM.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.