CO2-neutrale pensioenregeling BeFrank

0

BeFrank biedt bedrijven de mogelijkheid om de CO2-footprint van hun belegde pensioenkapitaal te compenseren en volledig CO2-neutraal te maken door bomen te laten aanplanten. Hiervoor werkt de online pensioenuitvoerder samen met Land Life Company, dat bomen plant op uitgeput land.

Met de CO2-neutrale pensioenregeling zorgen bedrijven ervoor dat de uitstoot die is verbonden aan de pensioenbeleggingen wordt gecompenseerd, door de CO2 op natuurlijke wijze uit de lucht te halen.

BeFrank berekent de CO2-footprint van een klant aan de hand van data van de beleggingsfondsen. Land Life koppelt daar een model aan dat bepaalt hoeveel bomen in een bepaald gebied aangeplant moeten worden om de CO2 te compenseren. Vervolgens plant het Nederlandse bedrijf Land Life zelf de bomen, samen met de lokale bevolking. De klant krijgt online gedetailleerd inzicht in de resultaten van de aanplant. BeFrank is in gesprek met meerdere klanten en verwacht dat deze dienst vanaf komend jaar aan alle klanten kan worden aangeboden.

Gezondere wereld

“BeFrank belegt het pensioengeld in beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. De uitstoot die overblijft wordt gecompenseerd”, vertelt BeFrank-directeur Jan Hein Rhebergen. “Wij vinden dit een mooie methode om bij te dragen aan een gezondere wereld. Zodat er straks ook daadwerkelijk nog een leefbare wereld is als je met pensioen gaat.”

Ook de pensioenbeleggingen van de BeFrank-werknemers worden op deze manier CO2-neutraal gemaakt. Daarnaast gaat de pensioenuitvoerder de CO2 die het als organisatie veroorzaakt compenseren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.