CMIS lanceert Merius Hypotheken

0

Bij een aantal kantoren van De Hypotheekshop zijn vanaf vandaag de producten verkrijgbaar van het nieuwe hypotheekmerk Merius Hypotheken, onderdeel van de CMIS Group. Het label wordt gefaseerd uitgerold bij franchisenemers van De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur.

Met de lancering van Merius Hypotheken wordt tevens het Merius Investeerdersplatform geactiveerd. Via dit platform kunnen meerdere langetermijninvesteerders, zoals Nederlandse en buitenlandse verzekeraars, pensioenfondsen en banken gelijktijdig beleggen in nieuwe Nederlandse woninghypotheken. Hiervoor is men een strategische samenwerking aangegaan met Natixis, een onderdeel van de Franse bank Groupe BCPE.

Geheimzinnigheid over investeerder

Over de financiering van het nieuwe label wil CMIS verder echter niet veel kwijt. In het FD zegt Cor Zwaan, directeur Investment Solutions bij CMIS Group, dat de financiering op dit moment afkomstig is van één ‘West-Europese verzekeraar’. Een tweede mandaat zou ook al binnen zijn.

Starters, doorstromers en oversluiters

De focus van het nieuwe hypothekenlabel is gericht op starters, doorstromers en oversluiters. Consumenten ontvangen bijvoorbeeld de laagste rente op de dag van passeren, kunnen 25% vergoedingsvrij aflossen, een rentegeldigheid tot acht maanden in geval van nieuwbouw, rentemiddeling en een lagere rente door aflossing (risicoklasse daling). Merius Hypotheken start met een niet-NHG propositie. Op termijn zal het productaanbod uitgebreid worden met NHG.

Snel duidelijkheid tijdens het aanvraagtraject

Merius is een handelsnaam van Fenerantis, onderdeel van Credit Management & Investor Solutions B.V. (CMIS Group). Digitalisering is het paradepaardje van Merius dat naar eigen zeggen garant staat voor een snel en voorspelbaar aanvraag- en acceptatieproces. Nadat de vereiste documentatie digitaal is aangeleverd door de hypotheekadviseur, volgt direct het rentevoorstel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.