CMIS Group neemt Welke Beheer over

0

Welke Beheer en hypotheekservicer Adaxio bundelen hun krachten en creëren een totaalaanbod van diensten op elk onderdeel van de hypothecaire waardeketen. Na overname verstrekt eigenaar CMIS Group jaarlijks ongeveer 1 miljard euro aan nieuwe hypotheken en verzorgt het bedrijf de servicing van circa 7,5 miljard euro aan Europese assets, voornamelijk Nederlandse hypotheken.

De kracht van de combinatie ligt in kennis, ondernemerschap en de hoge kwaliteit van de diensten.  Door de overname zijn beide organisaties in staat hun groeidoelstellingen versneld te realiseren en hun gecombineerde dienstenaanbod verder uit te breiden. Op die manier wordt de verdere uitbouw van de nationale en internationale klantengroep gerealiseerd.

Sean Daly, Chairman & Managing Director of CMIS Group: “De overname en de complementariteit in sterktes en vaardigheden van beide bedrijven, stellen ons in staat onze gezamenlijke wereldwijde investeerders uitstekend te ondersteunen en vergroten onze mogelijkheden een volledig palet aan services te bieden voor een breder scala aan asset classes.”

Adaxio, dat zich vooral richt op hypotheekverstrekkers, heeft hoge ambities. “Wij willen de nieuwe norm in hypotheekservicing zijn: betrouwbaar, innovatief en resultaatgericht. De overname van Welke sluit hier perfect op aan”, volgens Peter Besuijen, Chief Commercial Officer van CMIS Group en Adaxio. “Samen met Welke bieden wij onze klanten een full-service propositie bestaande uit front-, mid- en backoffice services. Welke heeft laten zien dat zij op succesvolle wijze innovatieve concepten kan ontwikkelen en al jaren een hoge kwaliteit services biedt zoals een state-of-the-art hypotheeksysteem en call center faciliteiten. Bovendien biedt zij ons toegang tot een uitgebreid distributienetwerk van onafhankelijke financieel adviseurs”.

Ook Welke, een financiële service organisatie met als kernactiviteiten het aanbieden van serviceconcepten voor en ondersteuning van onafhankelijke intermediairs, ziet veel voordelen in de overname. “Samen met Adaxio zullen wij de groeidoelstellingen voor Huis & Hypotheek, Welke Financiële Diensten en Welcium versneld realiseren. Daarnaast bieden wij door de uitbreiding van ons dienstenaanbod onze klanten de volledige hypothecaire waardeketen en kunnen daarmee onze marktpositie verder uitbouwen”, aldus Martin Keegstra, CEO van Welke Beheer.

Welke opereert binnen CMIS Group als een zelfstandige organisatie onder haar eigen merknaam. Martin Keegstra blijft, als CEO van Welke Beheer, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Welke Beheer en zal rapporteren aan Sean Daly, Chairman & Managing Director van CMIS Group. Keegstra treedt toe tot de Board of Directors van CMIS Group.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.