CMIS Group introduceert duurzaam label Impact Hypotheken

0

CMIS Group wil duurzamer wonen in Nederland stimuleren en lanceert daarom Impact Hypotheken. Dit nieuwe hypotheeklabel beloont de aankoop en het bezit van woningen met minimaal energielabel A en het verduurzamen van woningen met alle overige energielabels.

Arie Blokland (foto), Manager Service Development: “Naast uitstekende productvoorwaarden biedt Impact Hypotheken ondersteuning bij het energiezuiniger maken van de woning. De producten zijn vanaf 2 december verkrijgbaar bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur, Finzie, Hypotheek24.nl, Independer en NBG.”

Klimaatdoelstellingen

Om de klimaatdoelstellingen te behalen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen zijn verduurzaamd. “De tijd van wegkijken is voorbij: we moeten echt stappen zetten in de energietransitie, ook op woninggebied”, zegt Blokland. “Met Impact Hypotheken gaan we hierin een actieve rol spelen. Het is het eerste hypotheeklabel dat géén onderscheid maakt tussen energiezuinige woningen en woningen die worden verduurzaamd. Zo kan elke huiseigenaar bijdragen aan de energietransitie.”

Duurzaamheidskorting

Impact Hypotheken beloont eigenaren van een woning met minimaal energielabel A direct met een scherpe rente. Blokland: “Klanten die hun woning energiezuiniger gaan maken, ontvangen uiteindelijk diezelfde scherpe rentetarieven. Zij profiteren namelijk ook van een Duurzaamheidskorting op de hypotheekrente, wanneer ze het energielabel van de woning succesvol hebben verbeterd. Alle klanten krijgen verder dezelfde goede productvoorwaarden, zoals jaarlijks tot 25% boetevrij aflossen of automatische rentedaling bij (extra) aflossen. Daarnaast zijn het hypotheekaanbod, bouwdepot en de overbruggingshypotheek extra lang geldig, vooral voor nieuwbouwwoningen.”

De Energiebespaarders

Blokland: “Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en kosten van het verduurzamen van de (aan te kopen) woning, werken we samen met de onafhankelijke energieadviseurs van De Energiebespaarders. Met een online Bespaarcheck krijgen klanten en adviseurs inzicht in wat en hoeveel er nodig is om tot de beoogde energielabelverbetering te komen. Daarnaast kan elke klant kosteloos een reguliere woningopname aanvragen bij De Energiebespaarders. Het label beloont niet alleen klanten voor een energiezuinige of te verduurzamen woning, maar inspireert hen daarnaast ook met concrete informatie over het verduurzamen via onze site.”

Papierloze hypotheek

“We stimuleren duurzaamheid niet alleen bij onze klanten, maar proberen zelf ook zo duurzaam mogelijk te zijn”, zegt Blokland. “Daarom verloopt ons acceptatieproces zo digitaal mogelijk, wat tijd, moeite én veel papier scheelt. Zo maken we gebruik van een speciale tool waarmee onze klanten persoonlijke gegevens makkelijk bij diverse overheidsinstanties kunnen verzamelen en naar ons sturen. Ook kan de klant het hypotheekaanbod digitaal inzien én ondertekenen via Ondertekenen.nl. Om het papierloze acceptatieproces te benadrukken, plant Staatsbosbeheer, uit naam van onze eerste 1.750 klanten, een nieuw bos in Nederland. Op die manier is de biodiversiteit in ons land ook in de toekomst gewaardborgd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.