Clixx autopolis dekt uitleenrisico

0

Met Clixx lanceert OHRA een nieuwe verzekering voor leenauto’s. Afhankelijk van hoe de geleende auto verzekerd is dekt de verzekering de financiële gevolgen van een schade én keert het de eigenaar van de auto een vergoeding uit voor terugval in schadevrije jaren en het eigen risico als daar sprake van is.

Het uitlenen van een auto leidt in Nederland soms tot ruzies tussen vrienden en familie als er ongelukken mee gebeuren. Met name over het verschuldigde eigen risico of de terugval in schadevrije jaren met langdurige premiegevolgen voor de eigenaar van de auto. Met Clixx lanceert OHRA een speciale verzekering voor leenauto’s die deze financiële gevolgen van een schade dekt. Voor de uitkering maakt het wel uit hoe de geleende auto verzekerd is en welke Clixx-dekking de lener kiest. Clixx is via een paar stappen online te regelen en kan direct ingaan voor het aantal dagen dat is opgegeven na betaling via iDeal.

Clixx Aanvullend

Voor een leenauto met allriskdekking wordt de module Clixx Aanvullend afgesloten en voor de leenauto met WA of beperkt casco de module Clixx Compleet die de door de lener veroorzaakte schade vergoedt.

De module Clixx Aanvullend keert de eigenaar van de geleende auto bij schade altijd 250 euro uit als vergoeding voor de terugval in schadevrije jaren. Als de terugval in korting hoger is dan 250 euro betaalt Clixx Aanvullend de terugval voor maximaal 5 jaar of wordt het schadebedrag uitgekeerd wanneer dat lager is. In dat geval heeft de schade geen invloed op de bestaande verzekering. Echter, als de auto eigenaar zoveel schadevrije jaren heeft opgebouwd dat hij bij een geclaimde schade weliswaar terugvalt, maar dit geen gevolgen heeft voor de no-claimkorting, dan ontvangt hij alleen de 250 euro die Clixx altijd uitkeert bij een schade.

Veroorzaakt de eigenaar korte tijd later zelf schade met zijn auto, waardoor hij opnieuw een aantal treden zakt en door de eerdere Clixx-schade nu wel met de premiegevolgen te maken krijgt, dan geeft Clixx niet thuis. “Daarom betalen wij bij een schade onder Clixx altijd minimaal 250 euro uit, ook al heeft de schade geen gevolgen op de no-claimkorting”, aldus Clixx in een toelichting.

Uitsluitingen

Clixx vergoedt ook het eigen risico als daar sprake van is. Niet gedekt zijn pechhulp, ongevallen inzittenden, schade inzittenden en Rechtsbijstand. De kosten voor buitenlanddekking zijn 1 euro per dag. Voor auto’s met een buitenlands kenteken, campers en kampeerauto’s, busjes, auto’s die zakelijk worden gebruikt en auto’s met een cataloguswaarde hoger dan 60.000 euro kan geen Clixx-dekking worden aangevraagd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.