Claimactiviteiten ODIN naar WoekerClaims

0

Stichting ODIN draagt alle individuele claimactiviteiten over aan de nieuwe Stichting WoekerClaims. Na de overdracht vorig jaar van alle intermediaire activiteiten aan brancheorganisatie CFD, zijn met deze stap ook alle consumentenactiviteiten van ODIN elders ondergebracht.

Stichting WoekerClaims is opgericht door Ron van Vugt, Martin Moningka en Arien Esser. Door de overname van de ODIN-activiteiten heeft de stichting volgens ODIN-voorzitter Jeffrey Leichel bij aanvang al direct honderden individuele claimdossiers in behandeling. Van Vugt, voorzitter van Stichting WoekerClaims: “We zien al enige tijd dat er op dit dossier beweging is bij verzekeraars. De bereidheid om via de minnelijke weg tot een oplossing te komen groeit. Door de krachtenbundeling die we nu met WoekerClaims hebben bereikt kunnen we daar nog beter op inspelen. Wij kiezen bewust niet voor semi-collectieve of categoriale claimbehandeling, maar uitsluitend voor de individuele claimbehandeling. Dat onderscheidt ons van de andere experts die actief zijn.”

Leichel (foto) blijft betrokken bij de activiteiten van WoekerClaims en zal via zijn eigen adviespraktijk mensen adviseren die hun polis willen verbeteren of vervangen.

Kosten

Van Vugt verwacht in de toekomst enkele duizenden dossiers af te wikkelen, waarbij de focus ligt op de ‘zwaardere gevallen’. De eerste kosten van een individuele claimprocedure zijn 395 euro. Bij een behaald resultaat hangen de kosten af van de hoogte van dat resultaat. Er geldt een minimumbedrag van 750 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.