CIS en VNAB kiezen voor samenwerking

0

Na een uitgebreide verkenningsfase hebben de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) en Centraal Informatie Systeem (CIS) de eerste stappen gezet om tot een verregaande samenwerking te komen.

Gelet op de raakvlakken en overeenkomsten, zoals dataverzameling en het bieden van sanctiewet-oplossingen, is er regelmatig overleg geweest tussen de VNAB en CIS over het mogelijk combineren van activiteiten. Daarbij is gesproken over gezamenlijke inkoop van (UBO-)data, het eventueel combineren van oplossingen voor het naleven van verplichte controles in het kader van Sanctiewetgeving en het ontsluiten van e-ABS-data van de VNAB in relatie tot de CIS databank en andersom.

Kostenreductie voor VNAB-leden

Recentelijk heeft het Bestuur van de VNAB besloten om aan te sluiten op de inkoopovereenkomst van CIS inzake UBO-data en daarmee een kostenreductie te kunnen realiseren voor haar leden. Met de ondertekening van deze overeenkomst is door partijen de eerste stap gezet om activiteiten te combineren. In de komende maanden zullen de VNAB en CIS de verdere mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken en daarbij streven naar verdere regie van de sector op data, software en inkoopvoordeel bij gebruik van externe bronnen.

Foto: Anne van Doorn (CIS) en Wim Span (VNAB)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.