CIS en Amis Conclusion verlengen  samenwerking

0

Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) heeft aangekondigd dat het de samenwerking met Amis Conclusion met vijf jaar zal verlengen.

CIS, een belangenbehartiger voor Nederlandse verzekeraars en gevolmachtigden, speelt een cruciale rol in het ondersteunen van bedrijfsvoering binnen de verzekeringssector. De overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in het gezamenlijke streven naar verbetering en versnelling van digitale diensten binnen de verzekeringsbranche.

Risico-inschatting

CIS ondersteunt haar deelnemers onder meer met de CIS-databank. Deze databank omvat schadeclaims (17,5 miljoen) van vrijwel alle Nederlandse verzekeraars en wordt ingezet voor risico-inschatting bij acceptatie en claims in het operationele proces van de verzekeraar. Dagelijks maken zo’n 9.500 personen, verdeeld over de 328 CIS-deelnemers, gebruik van de systemen. De gegevens vormen de basis voor duizenden beslissingen per dag, waarbij deze data onder andere in 9 van de 10 gevallen de aanleiding vormt voor het starten van onderzoeken naar verzekeringsfraude. Daarnaast biedt CIS haar deelnemers de mogelijkheid om klanten te toetsen tegen sanctielijsten (635 miljoen keer in 2022) en de natuurlijke persoon achter een bedrijf te achterhalen door middel van haar UBO check-applicatie (31 miljoen keer in 2022). Hiermee ondersteunt de stichting haar deelnemers te voldoen aan wet- en regelgeving die hen wordt opgelegd.

Amis Conclusion

Sinds 2018 speelt Amis Conclusion een ondersteunende rol voor CIS in haar centrale positie binnen de verzekeringssector. Naast het beheer en onderhoud van het CIS-applicatielandschap, verzorgt het bedrijf de doorontwikkeling van het platform.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.