Cijfers, overname en benoemingen NN-Group

0

NN-Group heeft in het tweede kwartaal het bedrijfsresultaat zien stijgen tot 508 mln euro (2017: 404 mln) en de nettowinst zien exploderen naar 463 mln euro (2017: 240 mln euro). Het concern kondigt met de cijfers ook een nieuwe samenstelling van de raad van bestuur en buitenlandse overname aan.

NN Group neemt voor 155 mln euro de levensverzekeringsactiviteiten van Aegon in Tsjechië en de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten van Aegon in Slowakije over. De transactie zal worden gefinancierd uit bestaande kasmiddelen en zal naar verwachting worden afgerond aan het einde van het eerste kwartaal van 2019. De overname versterkt de positie van NN in de levensverzekeringsmarkt en het distributienetwerk in Tsjechië en Slowakije, en zal zijn leidende positie op de Slowaakse pensioenmarkt verder versterken.

Nieuwe Raad van Bestuur

Opvallendste move is het vertrek van Dorothee van Vredenburch per 1 oktober 2018 bij NN Group. Daarnaast worden Tjeerd Bosklopper, Dailah Nihot, Fabian Rupprecht en Janet Stuijt, met ingang van 1 september 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Dailah Nihot volgt Van Vredenburch op als Chief Organization & Corporate Relations. Van Vredenburch zet haar carrière buiten het bedrijf voort. Fabian Rupprecht volgt Robin Spencer op die per 1 juni 2018 aftrad als Chief Executive Officer International Insurance en lid van de Management Board van NN Group. In haar nieuwe rol zal Janet Stuijt verantwoordelijk blijven voor de juridische en nalevingsfunctie van NN Group. Als Chief Transformation Officer zal Tjeerd Bosklopper zich concentreren op de versnelling van de transformatie van NN, in nauwe samenwerking met de business units.

Met deze benoemingen bestaat de Raad van Bestuur van NN Group uit negen leden, waaronder Lard Friese (CEO) en Delfin Rueda (CFO). De posities van de bestuursleden David Knibbe (CEO Nederland), Jan-Hendrik Erasmus (CRO) en Satish Bapat (CEO NN Investment Partners) blijven ongewijzigd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.