Charlotte Pavillon nieuw lid Commissie van Beroep Kifid

0

Charlotte Pavillon wordt per 1 april benoemd tot lid van de Commissie van Beroep van Kifid. Zij is deskundige op het gebied van consumentenrecht. Pavillon is hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is ze rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Nederland.

Wanner Los, voorzitter van de Commissie van Beroep, is blij met haar benoeming: “Charlotte Pavillon is een aanwinst voor de Commissie van Beroep vanwege haar deskundigheid op het gebied van het consumentenrecht en in het bijzonder het toetsen van algemene voorwaarden. Ze heeft ook ruime ervaring met rechtspraak. Daarmee kan zij bijdragen aan de toegankelijke, deskundige en onafhankelijke klachtbehandeling, waar Kifid voor staat.”

Commissie van Beroep

De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners tegen uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. De functie lid van de Commissie van Beroep is een nevenfunctie. Pavillon heeft ook andere nevenfuncties. Zij is onder meer hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken en geeft postacademisch onderwijs, onder andere binnen de rechtspraak.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.