CFD vraagt betalingspauze verzekeringen

0

CFD maakt zich zorgen over de financiële consequenties van de kabinetsmaatregelen. Nu steeds meer bedrijven gesloten zijn en werknemers verplicht thuiszitten, komt volgens CFD de betaalbaarheid van essentiële verzekeringen voor zowel particulieren als bedrijven en ZZP-ers in gevaar.

Een sterke terugval in inkomen of omzet brengt de betaalbaarheid van verzekeringspremies in gevaar en daaropvolgend het risico van royement door verzekeraars, zo is de redenatie van de Commissie CFD.

Betalingspauze

Commissie CFD: “Juist nu is er behoefte aan rust, stabiliteit en vertrouwen en verzekeringen zijn hierbij een onmisbare factor. Wij vragen het kabinet daarom om samen met het Verbond van Verzekeraars een garantieregeling op te zetten voor alle verzekerden die financieel getroffen worden door de huidige overheidsmaatregelen en daardoor tijdelijk niet aan hun betalingsverplichtingen voor verzekeringen kunnen voldoen. We zien al dat banken hun hypotheekklanten een betalingspauze kunnen aanbieden van enkele maanden. Een soortgelijke regeling voor verzekeringspremies lijkt niet meer dan logisch. In ieder geval moet het royementsrisico voorlopig worden uitgesloten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.