CFD overhandigt Corona Crisis Code

0

Commissie CFD heeft het Ministerie van Financiën een Corona Crisis Code aangeboden waarin dertien problemen worden benoemd, die kunnen leiden tot ongewenste effecten voor verzekerden en burgers en bedrijven met een geldlening.

Met het aanbieden van de Corona Crisis Code wordt het Ministerie van Financiën door CFD uitgenodigd om hierover met elkaar en met andere belanghebbenden in gesprek te gaan.

In het document vraagt CFD het ministerie om de introductie van adviesvouchers voor onafhankelijk financieel advies in overweging te nemen, waarvan de financiering voor rekening van de productaanbieders komt. Ook het tijdelijk fiscaal aftrekbaar maken van financieel advies is een wens die CFD graag in vervulling ziet gaan. Verder mogen verzekeraars van de Commissie CFD voorlopig geen royementen doorvoeren bij wanbetaling van essentiële verzekeringsproducten. Dit moet gelden voor zowel burgers als bedrijven en ZZP’ers.

AFM Monitor

CFD wil een integraal uitstel voor het aanleveren van de AFM-monitor tot 1 augustus 2020. De deadline van 1 april 2020 voor de huidige PE-examens moet ook opgeschoven worden naar 1 augustus 2020.

Producten en fiscaliteit

Als mensen met een hypotheek in financiële problemen komen en enkele maanden de premie niet kunnen betalen, kan de fiscus theoretisch maatregelen treffen omdat niet meer aan de annuïtaire toets wordt voldaan. Het moet daarom volgens CFD worden uitgesloten dat dit mogelijk is als dit het gevolg is van de coronacrisis.

Daarnaast ziet CFD graag dat geldverstrekkers en de fiscus voorlopig de einddatum van een bouwdepot zonder voorwaarden opschort en moeten hypotheekoffertes voorlopig twee tot drie weken langer geldig zijn om oplopende doorlooptijden bij geldverstrekkers op te vangen.

Klik op onderstaande afbeelding om alle CFD punten te bekijken: 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.