CFD nazorgscans met verdienmodel

0

Na de introductie eind vorig jaar van 12 geautomatiseerde nazorgscans, komt de CFD nu met drie nieuwe scans. Daarvan bieden de WOZ-scan en Woekerpolis claimscan een extra verdienmodel voor het intermediair.

Met de toevoeging van de Scan Particuliere verzekeringen, WOZ-scan en Woekerpolis claimscan, zijn er in totaal nu 15 CFD-scans beschikbaar voor het intermediair.

WOZ-scan

De WOZ-scan helpt klanten van intermediairs ontdekken of een WOZ-bezwaarschrift indienen bij de gemeente interessant is. Daarvoor werkt CFD samen met Bezwaarmaker.nl. De WOZ-scan is binnen de CFD-Nazorgmodule kosteloos te gebruiken voor alle intermediairs. Als uit de scan blijkt dat een bezwaar interessant is, dan kan de klant zo’n procedure direct op basis van no cure no pay starten. Voor het aanbrengen van een succesvol afgeronde zaak ontvangt het intermediair een vergoeding van 40 euro. Als het bezwaar gegrond is betaalt de betreffende gemeente op grond van het wettelijk stelsel de gemaakte kosten aan Bezwaarmaker.nl.

Woekerpolis claimscan

De tweede scan met verdienmodel is de Woekerpolis claimscan. Hoewel deze scan beschikbaar is binnen de CFD-nazorgmodule, is hij alleen te gebruiken door CFD-donateurs. Volgens de CFD is er in het woekerpolisdossier veel te weinig aandacht voor het claimen van aanvullende schade in zo’n polis. “Zowel bij de politiek als bij de AFM is het oorverdovend stil op dit onderwerp, terwijl de Nederlandse consument een slordige 30 miljard euro is afgenomen door te hoge kosten en grove weeffouten in die polissen. Daar moeten we als intermediair iets mee doen. Met deze scan kunnen intermediairs ook in hun dossier aantonen dat de klant is geïnformeerd over deze mogelijkheid en hoe de klant daarop heeft gereageerd”, aldus de CFD.

De Woekerpolis claimscan maakt voor klanten van intermediairs inzichtelijk of het zin heeft om de polis aan te melden voor een aanvullende claim. In de scan wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een individuele en een collectieve claim en wat het beste past bij de situatie. De CFD werkt voor individuele claimprocedures samen met WoekerClaims.nl.

Voor een collectieve claimprocedure is in de scan een doorverwijzing opgenomen. Aanmelden voor een individuele claimprocedure loopt via het intermediair. Voor succesvol afgeronde individuele claimprocedures ontvangt het intermediair 15% van de succesfee van een expert.

Particuliere verzekeringen

De vorig jaar aangekondigde scan voor schadeverzekeringen bij particulieren is nu ook toegevoegd. Hiermee krijgt een klant van het intermediair inzicht in de noodzaak om bepaalde verzekeringen weer eens tegen het licht te houden. De adviseur blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de eindanalyse en het advies.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.