CFD: ‘Laat huidige regeling provisietransparantie ongewijzigd’

1

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) heeft een open brief op poten geschreven aan de vaste Kamercommissie voor Financiën. Het belangrijkste onderwerp is het voorstel van minister Sigrid Kaag van Financiën over provisietransparantie voor particuliere schadeverzekeringen. Belangrijkste conclusie van de CFD: ‘Laat huidige wettelijke regeling ongewijzigd.

CFD: voorzitter Edwin Herdink (foto): “Op 30 juni 2022 vindt het commissiedebat Financiële markten – consumenten en dienstverlening plaats. Aan dit debat worden de vergaderpunten van het geannuleerde debat van 12 mei 2022 toegevoegd. Waaronder ook het debat over provisietransparantie voor particuliere schadeverzekeringen. De huidige wettelijke regeling is gebaseerd op passieve transparantie. Inzet van de minister is om de provisie in de precontractuele fase, in nominale bedragen actief transparant te maken. CFD, de grootste brancheorganisatie voor assurantie- en financieel advieskantoren in het midden- en kleinbedrijf, wil met dit schrijven belangrijke informatie delen, met u, en het ministerie van Financiën, als input voor dit debat.”

Lees hier de hele brief

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.