CFD komt met eigen cryptomunt MoreCoin

2

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) brengt een eigen cryptocurrency op de markt. “Het doel is onafhankelijk financieel advies te promoten, ‘peer to peer’ transacties binnen de financiële sector te ontwikkelen en te stimuleren en execution only terug te dringen.”

Update 26 maart: Zoals we in de tekst hieronder al subtiel lieten doorschemeren, heeft ook Edwin Herdink nu toegegeven dat dit een 1 april grap is.

Voorzitter Edwin Herdink; “Met de cryptocurrency MoreCoin zet CFD een volgende zeer belangrijke stap in haar strategie om de financiële adviesmarkt in Nederland te disrupten. Dat is hard nodig, want de centrale machten verlammen met bijvoorbeeld execution only steeds meer de markt voor onafhankelijk financieel advies en de daarin gespecialiseerde onafhankelijke advieskantoren. Dat willen en moeten we stoppen. Daarnaast willen we met MoreCoin een betalingsmarkt ontwikkelen waarin onafhankelijke intermediairs de spil vormen in een ecosysteem van bedrijven en klantgroepen, die met deze cryptocurrency bewust kiezen voor een eerlijke en transparante markt voor financieel advies.”

Eerlijke Handel

Op de tweede zaterdag van mei 2018 (Internationale Dag Van De Eerlijke Handel, en wat laat om 1 april te vieren) wordt de white paper (businessplan) en de roadmap (planning uitrol) op morecoin.nl openbaar gemaakt en start ook direct de presale (voorverkoop) van maximaal 000.000 MoreCoins tegen 0,50 euro per coin -/- 20% bonuskorting. Herdink: “Als de munt in september 2018 officieel op de markt komt is de introductiewaarde € 0,75. Het maximale aantal MoreCoins zal gelijk zijn aan twee keer het aantal inwoners in Nederland per 12 mei 2018 (2e zaterdag van mei) volgens de CBS-bevolkingsteller.”

Russische blockchainexpert

Voor de ontwikkeling en implementatie van MoreCoin heeft CFD de Russische blockchainexpert Roman Pavlovich aangetrokken als projectmanager. MoreCoin wordt een ERC20 token die op het Ethereum platform draait, Pavlovich heeft al meerdere soortgelijke projecten gerealiseerd. Volgens Herdink is Ethereum met afstand de grootste aanbieder in de markt voor het zogenaamde BaaS (Blockchain as a Service) en ondersteunt al vele honderden cryptocurrencies op die manier. Door deze beproefde technologie hoopt CFD in het najaar van 2018 al de eerste transacties met MoreCoin te kunnen verwerken.”

Slimmer zakendoen

Herdink: “Allereerst is de MoreCoin bedoeld om er betalingen mee te verrichten. Natuurlijk tussen onafhankelijke intermediairs onderling, maar ook tussen bepaalde leveranciers en intermediairs. Daarnaast gaan we samen met de aangesloten advieskantoren ook hun klanten (dat zijn er miljoenen) stimuleren om banken en verzekeraars ‘sterk te motiveren’ rentes en premies te accepteren in MoreCoin. We hopen natuurlijk dat de andere brancheorganisaties zich ook bij dit initiatief zullen aansluiten.”

Voordelen

Aan het betalen en accepteren van MoreCoin worden specifieke voordelen verbonden, zegt Herdink. “Klanten van onafhankelijke intermediairs ontvangen, op basis van criteria, periodiek gratis MoreCoin via smart contracts. Daarmee kunnen ze verzekeringspremies betalen, maar bijvoorbeeld ook toegang krijgen tot een groep zeer ervaren schade-experts, die streven naar een maximale uitkering bij elke schade die de klant heeft. De klant of zijn/haar onafhankelijke adviseur betaalt daarvoor per schadebehandeling een kleine vergoeding in MoreCoin. Daarnaast gaan we ook een serie ‘smart contracts’ op de markt brengen, die veel werkstress bij intermediairs moet wegnemen.”

Onafhankelijk advies stimuleren

Volgens Herdink is het gratis en met korting aanbieden van MoreCoins aan klanten die gebruik maken van onafhankelijk advies het begin van een aantal maatregelen om onafhankelijk advies verder te promoten in Nederland. “We zijn nu een diepgaande analyse gestart hoe blockchain, en dan vooral onze eigen blockchain, ons kan helpen om onafhankelijk advies verder te promoten en execution only terug te dringen. Execution only is een ernstig gevaar voor de financiële toekomst van grote groepen Nederlanders. Helaas is de politiek daar doof en blind voor. Wij zijn het aan ons vak verplicht om consumenten te beschermen tegen deze financiële ‘wolf in schaapskleren’ en blockchain en cryptocurrency kunnen ons daarbij op unieke wijze helpen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.