CFD introduceert outsource-pensioenmodel

0

Onder de naam PLAN (Pensioen en Lijfrente Advies Nederland) is er nu een pensioenexpert beschikbaar voor alle bij brancheorganisatie CFD aangesloten intermediairs die lijfrente -of pensioenwensen van hun klanten willen kunnen invullen, maar hiertoe zelf de expertise niet in huis hebben.

De invoering van het vakbekwaamheidsbouwwerk enkele jaren geleden heeft er onder meer toe geleid dat veel intermediairs hun activiteiten op het gebied van pensioen- en lijfrenteadvies hebben afgebouwd of er helemaal mee zijn gestopt. Het gevolg hiervan is dat relaties van die intermediairs niet langer kunnen worden geserviced op dit specifieke adviesterrein. In samenwerking met CFD hebben pensioenexperts Willem van Weelden en Albert Jan van Zijl hiertoe het nieuwe bedrijf Pensioen en Lijfrente Advies Nederland (PLAN) opgezet, dat zich uitsluitend richt op pensioenadvies voor particuliere en zakelijke klanten van intermediairs.

Gegarandeerde klantbescherming

PLAN legt zich uitsluitend toe op advies en bemiddeling van lijfrente en pensioenen. CFD-leden ontvangen een exclusieve vergoeding per gerealiseerde zaak en CFD heeft expliciet bedongen dat er sprake moet zijn van een gegarandeerde klantbescherming voor alle andere (financiële) producten in de portefeuille van het deelnemende intermediair. PLAN verzorgt alle advies en bemiddelingsactiviteiten van particuliere pensioenplanning, opbouw, uitstel of aankoop tot complete pensioensystemen voor werkgevers en DGA’s, inclusief beoordeling van bijvoorbeeld BPF, CAO en de toetsing aan wet -en regelgeving.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.