CFD en ODIN starten nieuw SWO-project

0

CFD en Stichting ODIN hebben diverse organisaties en personen uitgenodigd om hun visie te geven op een achttal thema’s die volgens hen niet of onvoldoende worden belicht in de Samenwerkingsovereenkomst (SWO) van het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en OvFD.

Het nieuwe CFD en ODIN project ‘Wie Betaalt Bepaalt’ richt zich als eerste op de pijlers ‘gelijk speelveld’ en ‘de klant centraal’ in relatie tot de nieuwe SWO. “Na de consultatiemogelijkheid op het eerste concept SWO, bleef bij ons het gevoel hangen dat de klus hiermee nog niet was afgerond. Met name het ‘de klant centraal’ stellen wordt voor ons gevoel onvoldoende geborgd in deze eerste SWO opzet”, aldus CFD voorzitter Edwin Herdink, die het project een logisch vervolg noemt op de CAR (Customer Agreed Remuneration) van het Verbond.

Acht thema’s
Vanuit het project Wie Betaalt Bepaalt hebben diverse organisaties en personen een persoonlijke uitnodiging ontvangen om hun visie te geven op acht door CFD en ODIN gedefinieerde thema’s. Die thema’s worden volgens hen in de SWO niet of onvoldoende geadresseerd. “Maar ze bepalen wel in sterke mate het succes van een verbeterde samenwerking tussen consumenten, productaanbieders en onafhankelijke advieskantoren”, licht ODIN voorzitter Jeffrey Leichel toe.

De ontvangen reacties worden per thema samengevat en aangeboden aan het Verbond van Verzekeraars. Daarnaast zal een interne analyse van de reacties input vormen voor verdere vervolgstappen in het project.

Uitnodigingen
Persoonlijke uitnodiging zijn gestuurd aan de ACM, AFM, Bureau D&O, Consumentenbond, Vereniging Consument & Geldzaken, Independer, Leden van de vaste commissie van Financiën van het Ministerie van Financiën, NIBUD, Stichting Geldbelangen, Van Beem de Jong Advocaten, Vereniging Eigen Huis, Wijzer in Geldzaken, 100 onafhankelijke advieskantoren, Fred de Jong, Cees de Jong, Erica Verdegaal en Barbara Baarsma.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.