CEO Cees de Jong stapt op bij Cardif

0

Vanaf het moment dat BNP Paribas Cardif zich in Nederland vestigde, was Cees de Jong het gezicht van de Nederlandse tak. Eerst als commercieel directeur en vanaf 2007 als CEO. Maar nu, ruim twintig jaar later, ziet De Jong zijn taak volbracht en zal Cardif op zoek moeten gaan naar een nieuwe CEO.

Het besluit van De Jong komt na een mededeling van BNP Paribas Cardif, dat de organisatie verder wil stroomlijnen. In het zeer beknopte persbericht dat vervolgens is uitgegaan valt te lezen dat de huidige CEO ervoor kiest om ‘zijn creativiteit en ervaring buiten de organisatie in Nederland verder te ontplooien’. In afwachting van zijn opvolging wordt de organisatie geleid door het zittende bestuur.

Woonlastenbescherming

Onder leiding van De Jong introduceerde Cardif in 1996 het concept woonlastenbescherming op de Nederlandse markt. In de jaren daarna breidde hij de activiteiten van de organisatie uit en leidde BNP Paribas Cardif door grote transities in een sterk veranderende markt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.