Centrale kennisbank datauitwisseling

0

Op initiatief van het standaardisatie instituut SIVI en de Stichting Contactgroep Automatisering is de Kennisbank Data Exchange live gegaan. Deze kennisbank geeft inzicht in de verschillende thema’s die samen een goed werkend digitaal ecosysteem van financiële diensten vormen.

Verzekeraars, Gevolmachtigden, Adviseurs en softwareontwikkelaars beschikken met de Kennisbank over één centrale plaats waar zij informatie kunnen vinden die betrekking heeft op meerdere thema’s rond datauitwisseling. Op deze wijze moet de Kennisbank Data Exchange bijdragen aan een verdere versnelling van de digitalisering van de financiële sector.

De openbare Kennisbank Data Exchange voor financiële dienstverlening geeft inzicht in de thema’s Databronnen, Toegang, Transport, Gegevensstandaarden en Services. Door toelichtingen per thema, over bijvoorbeeld wetgeving en onderliggende principes, krijgt de gebruiker meer inzicht wat nodig is voor adequate data uitwisseling. De gebruiker van het ecosysteem krijgt eveneens overzicht van en inzicht in de beschikbare leveranciers door objectieve informatie en moet zelf eventueel conclusies trekken welke oplossing het meest geschikt is. De kennisbank bevat veel verwijzingen naar websites, rapporten, papers, standaarden, overzichten en kent een uitgebreide begrippen- en afkortingenlijst.

Meer relevante informatie toevoegen

Michael Mackaaij, voorzitter van de Stichting Contactgroep Automatisering: “In de komende tijd zullen wij met een groot aantal partijen deze Kennisbank Data Exchange verder met relevante informatie vullen. Wij verwachten dat beslissers, adviseurs van beslissers en ontwikkelaars bij marktpartijen die toepassingen ontwikkelen voor Data Exchange rond financiële dienstverlening deze informatie steeds vaker een rol zullen laten spelen in het beslisproces bij de ontwikkeling van automatiseringstoepassingen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.