Centraal Volmachtbedrijf participeert in volmachtkantoren

0

Söderberg & Partners gaat een partnership aan met Centraal Volmachtbedrijf (CVB). Die stap moet leiden tot gezamenlijke investeringen en innovaties met als doel CVB en haar co-volmachten te laten groeien en de kwaliteit te waarborgen. Het nieuwe VLH Participations is daarvan het eerste resultaat.

CVB introduceerde in 2017 het schaalbare co-volmacht model. 23 co-volmachten, die samen 130 miljoen euro volmachtpremie omzetten, hebben zich inmiddels bij het initiatief aangesloten. Het nieuwe onderdeel VLH Participations biedt de co-volmachten straks nieuwe kansen en investeringsoplossingen met behoud van hun onafhankelijkheid en identiteit als bevoegde agenten.

Consolidatie

Marcel van Loon, eigenaar van Van Loon en CVB-partner: “We horen regelmatig van volmachtbedrijven die benaderd zijn door investeerders, dat ze graag een belang willen verkopen, omdat ze meer financiële zekerheid willen. Maar ze willen niet hun hele bedrijf kwijt. Sterker nog, ze willen een relevant aandeel in het bedrijf behouden. Bij deze partijen kan VLH Participations, door het kopen van een (minderheids-)belang, financiële zekerheid bieden, mét behoud van hun eigen bedrijf en identiteit. Uiteraard in combinatie met de directe aansluiting bij het CVB. Wij bieden met VLH Participations co-volmachten dus de voordelen van de samenwerking in het CVB en additioneel kapitaalverschaffing voor de groeiambities.”

Kapitaal en kennis

CVB behoudt dezelfde directie (Heuts, Van Loon) en management (Van Gaalen, Van Ginkel en Langeveld). Söderberg & Partners heeft door de nieuwe samenwerking tevens een beperkt minderheidsbelang verworven in de ondernemingen van Van Loon, Heuts, Van der Fluit en Scharenborg. De partners binnen het CVB-netwerk.

Patrick Heuts, mede-eigenaar van zekerheuts: “Het enige doel van CVB is het bieden van ondersteuning richting de co-volmachten bij zaken die de kern van hun bedrijfsvoering raken. Om continu te kunnen ontwikkelen op deze gebieden én om te kunnen investeren in automatisering en data technologie zijn er twee zaken essentieel; kapitaal en kennis. Beiden hebben wij gevonden in onze nieuwe partner.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.