Centraal Beheer start met pilot e-bikes bij autoreparatie

0

Een leenauto mee als je auto wordt gerepareerd bij schade, is een veel gebruikte service bij de autoverzekering van Centraal Beheer. Om hier een duurzaam alternatief voor te bieden, onderzoekt de verzekeraar de komende acht maanden of Nederlanders liever een e-bike lenen als hun auto gerepareerd wordt.

Marc Oudshoorn, partnership manager mobiliteit bij Centraal Beheer: “Vanaf 1 september starten we een pilot bij verschillende schadeherstellers verspreid door Nederland. We onderzoeken of onze klanten een e-bike een goed alternatief vinden voor een leenauto. Nederlanders fietsen nou eenmaal graag en misschien vinden ze het ook leuk het gemak van een e-bike te ontdekken. Als we zo een steentje kunnen bijdragen aan een groener Nederland, doen we dat graag.”

Pilot heeft grote potentie

Oudshoorn: “De komende maanden onderzoeken we hoeveel klanten gebruikmaken van de e-bike en wat ze er van vinden. Ook meten we de CO2 reductie die het gebruik van e-bikes oplevert. Als de pilot succesvol is, gaan we aan de slag met verdere introductie in ons netwerk van schadeherstellers. Per jaar laten we tienduizenden auto’s van onze klanten repareren. De potentie van deze service is dus groot.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.