Centraal Beheer maakt werk van brandmelders

0

Vanaf 1 juli 2022 moet in elke woning in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Uit recent onderzoek dat Centraal Beheer deed onder 2.000 respondenten, bleek dat meer dan de helft van de ondervraagden hier niet van op de hoogte is. De verzekeraar onderneemt nu actie richting haar klanten.

De verplichting van rookmelders op elke verdieping bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat dus ook voor bestaande bouw gelden. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, voorzien zijn van een rookmelder. Om haar klanten hiermee te helpen, biedt Centraal Beheer nu tijdelijk al haar hypotheek- en woonverzekeringsklanten de mogelijkheid om met korting professionele rookmelders aan te schaffen. Ook wordt via de Centraal Beheer Klushulp ondersteuning aangeboden bij de installatie.

“Iedereen weet wel dat rookmelders belangrijk zijn, maar toch is het een klus die vaak blijft liggen. De verplichting die er aan komt, is een extra stok achter de deur. De Brandwondenstichting schat in dat ruim de helft van de woningen nog minstens één rookmelder extra nodig heeft. Tijd dus om het regelen!”, aldus Bart Boere, Senior manager Business Line Schade Centraal Beheer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.