Centraal Beheer introduceert Leef Hypotheek

0

Centraal Beheer heeft de Leef Hypotheek gelanceerd. Deze wordt gefund door Achmea Mortgages Investment Platform, onderdeel van zusterbedrijf Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De introductie van het Achmea Mortgages Investment Platform volgt op een krachtenbundeling binnen Achmea. Daarbij zijn de hypotheekactiviteiten sinds 1 oktober 2020 grotendeels ondergebracht bij Syntrus Achmea. Behalve voor Centraal Beheer werkt het nieuwe hypotheekbedrijf ook voor de merken Attens, Woonfonds, Tellius en Syntrus Achmea Hypotheken. Achmea Bank en Achmea Pensioen & Leven zullen als eerste investeerders toetreden tot het nieuwe Platform.

Robuust bedrijf

Bruno Oudega, directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea: “Met het nieuwe product en de krachtenbundeling hebben we een robuust bedrijf gevormd, dat klaar is voor verdere groei. Ook onze bestaande klanten zullen profiteren van de bundeling van expertise en de grotere keuze aan beleggingsmogelijkheden in Nederlandse woninghypotheken die we hiermee bieden. We worden in de volle breedte aantrekkelijker voor institutionele beleggers.” De hypotheekportefeuille van alle Achmea-labels samen had eind juni 2020 een omvang van circa 28 miljard euro. Met de krachtenbundeling en de introductie van het separate account wil Achmea het marktaandeel de komende jaren vergroten.

Wensen van de consument

Angela Eijlander (foto), senior manager Financiële Diensten bij Centraal Beheer: “Bij de Leef Hypotheek hebben we echt naar de wensen van de consument van deze tijd gekeken. Klanten die door aflossen in een lagere risicoklasse terechtkomen krijgen automatische de bijbehorende lagere rente. Er kan onbeperkt extra afgelost worden met eigen geld. Voor energiebesparende voorzieningen kan tot 106% van de waarde van de woning gefinancierd worden en ook rentemiddelen is mogelijk. De Leef Hypotheek kan geheel online afgesloten worden of met de hulp van een onafhankelijk adviseur. Met de Centraal Beheer app kan de klant op ieder moment gegevens inzien, aanpassingen doen en extra aflossen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.