Cees de Jong nieuwe algemeen directeur Vastgoedpro

0

Cees de Jong is benoemd tot algemeen directeur van Vastgoedpro, de beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs, bouwkundig keurders en andere vastgoedprofessionals. Hij heeft een groot deel van zijn loopbaan bestuurlijke functies vervuld bij de Nederlandse vestiging van de Franse verzekeringsmaatschappij BNP Paribas Cardif. Zo was Cees onder andere commercieel directeur en is hij ruim 10 jaar CEO geweest.

Cees de Jong: “Door meer dan twintig jaar te hebben gewerkt in de verzekeringswereld, waarbij er raakvlakken waren met de woningmarkt, heb ik de vastgoedsector nauwlettend in de gaten gehouden. Mijn netwerk beslaat vrijwel alle disciplines. Dit komt goed van pas, aangezien het functioneren van deze sector om een goede ketenwerking vraagt. Een integrale aanpak is noodzakelijk.”

Toegankelijkheid van de huizenmarkt

“Het betaalbaar houden van een woning bij inkomensdaling heeft tot nu toe mijn focus gehad”, zegt De Jong. “Maar juist de toegankelijkheid van de huizenmarkt is nu een grote uitdaging. Zoals de beschikbaarheid van woningaanbod, de integriteit van vastgoedprofessionals en een optimale samenwerking van alle stakeholders. Een goede kwaliteit van makelaars, taxateurs en bouwkundig keurders maken daarin het verschil. Vastgoedpro kan daar in mijn ogen aan bijdragen en is een meerwaarde in de vastgoedwereld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.