CDFD advies Wft Ontwikkelingen 2019

0

Het CDFD heeft vandaag zijn advies voor de Wft Ontwikkelingen 2019 aangeboden aan het ministerie van Financiën. Eind 2018 stelt de minister de Wft Ontwikkelingen 2019 definitief vast. Na publicatie hiervan door het CDFD, worden de ontwikkelingen vanaf 1 april in de initiële – en PE-examens verwerkt.

De minister zal nu eerst op basis van dit advies van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening de ‘Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft’ aanpassen en daarna een internetconsultatie houden.

Vakbekwaamheidsbouwwerk

Een van de zaken die per 1 april 2019 zal worden aangepast is het vakbekwaamheidsbouwwerk. De module Basis krijgt de beroepskwalificatie ‘module Basis’ in plaats van ‘adviseur Basis’. De advisering met betrekking tot het onderwerp doorbeleggen bij expiratie-uitkeringen wordt ondergebracht bij de module Pensioen, en onder de module hypothecair krediet vallen straks ook de eind- en toetstermen consumptief krediet. Deze laatste twee aanpassingen hebben gevolgen voor de eind- en/of toetstermen van de modules Vermogen, Pensioen en Hypothecair krediet. Kredietverzekeringen worden per 1 april 2019 ondergebracht in de Vrijstellingsregeling Wft.

Bekijk hier de door CDFD geselecteerde ontwikkelingen 2019 en het overzicht met de gewijzigde – en nieuwe toetstermen 2019.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.