CB gaat zonnepanelen verkopen

0

Sinds deze week kunnen woningeigenaren bij Centraal Beheer (CB)terecht voor zonnepanelen. De verzekeraar heeft hiervoor de dienst ‘Duurzaam Woongemak’ opgezet. Het is de bedoeling om binnenkort ook andere duurzame oplossingen, zoals isolatie van de woning, via deze dienst aan te bieden.

Marteyn Roose, directeur bij CB: “We zien dat veel consumenten worstelen met het verduurzamen van hun huis. Uit klantonderzoek blijkt dat 65% van de klanten hun huis wel wil verduurzamen, maar het als ingewikkeld ervaart. Ze weten niet goed waar ze moeten beginnen en welke partij ze moeten inschakelen. Daar helpen wij ze graag een handje bij met de expertise die wij in huis hebben en samen met onze partners. Wij hebben als verzekeraar al jaren ervaring met zonnepanelen en weten daardoor hoe belangrijk het is dat deze op een juiste manier geïnstalleerd worden. We weten niet alleen wat er mis kan gaan, maar daardoor ook hoe ze wel geïnstalleerd moeten worden. Daarom werken wij ook alleen met geselecteerde partners die aan alle keurmerken voldoen.”

Hulp bij aanschaf

Roose: “We introduceren nu de eerste versie van Duurzaam Woongemak. Daarmee bieden we iedereen met een koopwoning hulp bij de aanschaf van zonnepanelen. Op onze website kun je bekijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen erop kunnen en wat dit gaat kosten. Wil je vervolgens meer weten? Dan komt een adviseur bij je thuis voor een persoonlijk gesprek. Hij beantwoordt alle vragen, kijkt of het dak geschikt is en hoe de meterkast eruit ziet. Daarna kan er een goed advies en een passende offerte uitgebracht worden. We leveren de zonnepanelen niet zelf, daarvoor werken we samen met Zon Advies Nederland.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.