CB en Woonfonds accepteren Calcasa

0

De Thuis Hypotheek van Centraal Beheer kan nu ook aangevraagd worden met het Calcasa rapport. De marktwaarde van een woning wordt in dat geval bepaald door het geautomatiseerde rekenmodel van Calcasa, waardoor een uitgebreid taxatierapport in sommige gevallen niet meer nodig is.

Volgens de geldverstrekker – die hiervoor samenwerkt met servicer Quion – is dit een nieuwe stap om sneller inzicht te kunnen geven in de waarde van de woning en zo het hypotheekproces sneller, voordeliger en efficiënter te maken. “Een modelmatige taxatie scheelt veel tijd én geld”, aldus Angela Eijlander, Manager Financiële Diensten van Centraal Beheer.

Ook Achmea dochter Woonfonds heeft het Calcasa proces geïmplementeerd voor haar klanten en intermediaire relaties.

Calcasa rapport

Het rekenmodel van Calcasa maakt gebruik van een zeer uitgebreide en betrouwbare database met jarenlange gegevensreeksen over woningprijzen, woningkenmerken en woonomgevingen. Met behulp van statistische methoden en technieken wordt een modeltaxatiewaarde berekend op basis van gerealiseerde verkoopprijzen uit de directe omgeving. Het rapport wordt online door de klant aangevraagd. Binnen enkele minuten ontvangt deze het opgemaakte rapport in zijn mailbox.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.