CB biedt hulp bij onverzekerde autoschade

0

Centraal Beheer biedt vanaf nu alle automobilisten in Nederland extra hulp bij onverzekerde autoschade.

Via een online platform kunnen automobilisten offertes voor schadeherstel opvragen van de schadeherstellers uit het netwerk van Centraal Beheer. Zo kunnen ze snel en eenvoudig een keuze maken voor een goede hersteller. Iedereen, wel of geen klant, kan gebruik maken van dit schadeherstelnetwerk.

Marteyn Roose, directeur bij Centraal Beheer: “In totaal zijn er in Nederland  iets meer dan een miljoen autoschades per jaar. Het aandeel dat niet gedekt is door een verzekering, groeit. Steeds meer autobezitters kiezen voor een autoverzekering met een beperkte dekking (WA of WA+) in plaats van een All Risk dekking. Klanten met een beperkte dekking of die hun no claim niet willen aanspreken, betalen de kosten voor schadeherstel zelf. Wij zien dit aantal toenemen. Als je zelf je autoschade regelt, is het moeilijk en tijdrovend om herstellers te beoordelen op prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij sturen daar voortdurend op in ons netwerk. Door onze dienstverlening makkelijk en online toegankelijk te maken, helpen wij autobezitters een keuze te maken.”

Offertes vergelijken

Op het platform beschrijven automobilisten hun schade en uploaden ze foto’s van de schade. Roose: “Binnen drie werkdagen krijgen zij offertes van herstellers uit ons. Zo kunnen zij gemakkelijk offertes vergelijken en een keuze maken. De reparatiekosten zijn voor rekening van de automobilist, maar met de kwaliteitsgarantie van Centraal Beheer. De basisversie van het platform staat live en wordt verder doorontwikkeld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.