Cas Verhage wil actie richting Verbond

0

Tijdens de Future Days bijeenkomst van CFD in Hengelo nam Nh1816 directeur Cas Verhage geenszins een blad voor de mond over de gedragingen van andere verzekeraars richting het onafhankelijke intermediair. “Sommige willen het intermediair volledig buitenspel zetten.”

Volgens Verhage is er een duidelijk verschil tussen de mening van het Verbond van Verzekeraars over het intermediair en die van enkele individuele verzekeraars. Daar liggen de meningen over het intermediair namelijk veel genuanceerder, zegt hij verwijzend naar het rapport evaluatie provisieverbod en naar het “zelf verzonnen probleem” van de actieve transparantie van schadeverzekeringen.

Over de financiële markt als geheel is hij – zacht uitgedrukt – niet positief gestemd. “De hele markt zal verder consolideren met als resultaat: minder verzekeraars, minder tussenpersonen en minder klanten. Sommige grote verzekeraars willen het intermediair volledig buitenspel zetten. De ontwikkelingen in onze sector zijn onomkeerbaar. Vroeger was het mogelijk om het verlies op schade te compenseren door de winsten op leven, maar dat is nu echt voorbij.”

Andere opstelling Verbond

Als de individuele Verbondsleden met een afwijkende mening leden zich wat duidelijker gaan manifesteren, dan verwacht Verhage dat het Verbond zich toch wat anders moet gaan opstellen. “Het Verbond is op dit moment wel heel erg blij met de Evaluatie provisieregels complexe producten, maar dat is in mijn ogen broddelwerk. Met verkeerde vragen en onjuiste aannames. Denkt men nu echt dat er op dit moment niets meer fout gaat. Misschien niet dezelfde dingen als in de woekerpolis periode, maar nu gaan er weer andere dingen fout.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.