Carola Wijkamp-Hermsen CEO de Vereende

0

Per 1 november 2023 is Carola Wijkamp-Hermsen benoemd als nieuwe directievoorzitter van de Vereende. In die functie volgt zij Ingrid Visscher op, die na ruim acht jaar afscheid neemt van de vangnetverzekeraar.

Carola Wijkamp-Hermsen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de Nederlandse verzekeringssector. Tot eind oktober 2023 is zij Directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen bij ARAG Nederland. Deze functie heeft zij bij haar afscheid ruim 4,5 jaar bekleed. Ook is zij bestuurder bij New Financial Forum en Klantenservice Federatie. Eerder heeft Carola Wijkamp-Hermsen diverse directie- en managementfuncties onder andere bij OHRA, Delta Lloyd en VIVAT.

Recent heeft de Vereende het strategische plan 2024-2027 ‘Samen bouwen aan de Vereende van morgen: dynamisch, doelmatig, daadkrachtig én digitaal’ vastgesteld. Carola Wijkamp-Hermsen: “Met de bijzondere vangnetrol als verzekeraar, het managen van het Waarborgfonds, Nederlands Bureau, de Atoompool, de NHT en de krachtige marktpropositie van BAVAM heeft de Vereende een unieke positie in de verzekeringssector. Ik zie veel kansen om het bedrijf nog meer vorm te geven en proactief in te spelen op de behoeften die in de markt leven.”

Ingrid Visscher

Ingrid Visscher was voor haar overstap naar de Vereende in 2015 operationeel directeur van Unicef Nederland. Daarvoor was twintig jaar werkzaam in de verzekeringsbranche, onder andere als directievoorzitter van Delta Lloyd Zorg en in verschillende managementfuncties bij Aegon Schadeverzekeringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.