Carla Muters lid Raad van Toezicht Stv

0

Carla Muters is sinds 1 januari 2023 lid van de Raad van Toezicht van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Die plek kwam vrij na het vertrek van Wendy de Ruiter-Lörx in oktober 2022.

Stichting toetsing verzekeraars is opgericht in 2009 op initiatief van het Verbond van Verzekeraars. De stichting heeft een onafhankelijk toetsende rol bij de naleving van de gedragscodes in het vernieuwde stelsel van zelfregulering van het Verbond van Verzekeraars.

De Raad van Toezicht van Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Carla Muters en Gerard ten Brincke, voormalig directievoorzitter De Europeesche). Er zijn twee leden met een consumentenprofiel (zelfstandig adviseur Hein Albeda en Marco Loos, hoogleraar privaatrecht UvA). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond. Directeur bestuurder van Stv is Ron van Kesteren.

Carla Muters is sinds 2017 lid en sinds 2021 voorzitter van de Raad van Bestuur van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Stv vervult volgens haar al meer dan een decennium een belangrijke rol in de verbetering van de kwaliteit van dienstverlening door verzekeraars. “Ik heb de toegevoegde waarde daarvan van dichtbij meegemaakt in mijn functie bij Vivat. Ik vind het belangrijk dat verzekeraars het klantbelang centraal stellen en ik kijk ernaar uit om daar als lid Raad van Toezicht aan bij te dragen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.