Caceis gaat asset management Lifetri verzorgen

0

Lifetri Groep heeft Caceis geselecteerd voor de outsourcing van de mid- en back-office van haar asset management-organisatie. De outsourcing-dienstverlening van Caceis aan Lifetri omvat de volledige beleggingsadministratie, transactieverwerking en beleggingsrapportages. Daardoor kan Lifetri zich, naar eigen zeggen, volledig focussen op de groei in de verzekerings- en pensioenmarkt.

Lifetri is aanbieder van levens-, uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen en werkt samen met pensioenfondsen en verzekeraars aan oplossingen voor deelnemers op het gebied van gegarandeerde pensioenen. Caceis, dat in 2019 Kas Bank overnam, is de toonaangevende Europese specialist op het gebied van asset servicing.

Beleggingen

Han Rijken, Chief Investment Officer van Lifetri: “De outsourcing stelt ons in staat om onze beleggingen continu te volgen en een geïntegreerd beeld te hebben van alle intern en extern beheerde portefeuilles. De diensten van Caceis worden uitgevoerd door het European Center of Excellence met behulp van de nieuwste versie van partner SimCorp Dimension. Caceis ondersteunt de front office, voert de post-trade-processen uit en rapporteert over de beleggingen.”

Ondersteuning

“Door de outsourcing zijn we verzekerd van een state-of-the-art asset servicing process. Dit is een belangrijke ondersteuning voor onze groei. Het biedt Lifetri bovendien de mogelijkheid te focussen op waar we goed in zijn; het bouwen van een robuuste en goed renderende beleggingsportefeuille waardoor we onze klanten innovatieve, gegarandeerde verzekerings- en pensioenproducten kunnen bieden”, zegt Rijken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.