Bunq komt met eigen hypotheeklabel

0

Onlinebank Bunq zet een eigen hypotheeklabel in de markt. Dat zegt oprichter Ali Niknam tegen het FD. Vanaf begin volgend jaar kunnen mensen die een huis willen kopen een Bunq-hypotheek afsluiten bij hun hypotheekadviseur. Daarmee wordt de Amsterdamse fintech naar zijn zeggen de eerste van de zogeheten neobanken in Europa die deze dienst zal leveren.

Bunq wil zich onderscheiden door hypotheekaanvragen binnen 24 uur te beoordelen. Om deze dienst te leveren, is Bunq een samenwerking aangegaan met het Nederlandse leningenplatform Tulp Group. Tulp, dat zelf overigens ook bekend is als aanbieder van hypotheken, gaat helpen met de funding, als adviseur en met de administratie.

Starters

Niknam zegt tegen het FD in te willen spelen op de behoeftes van met name de starters die snel en eenvoudig hun eerste huis willen kopen. “De mensen die het hardst worden getroffen door de krapte op de woningmarkt.” Daarnaast wil hij de consument ondersteunen bij het milieuvriendelijker maken van zijn woning, bijvoorbeeld via isolatie en zonnepanelen.

NHG

Bunq is al aanwezig op de hypothekenmarkt. Vorig jaar maakte het bekend hypotheken te financieren. Hiertoe sloot de bank een samenwerkingsverband met Venn Hypotheken. Bunq neemt daarbij alleen relatief veilige hypotheken over. Zo moet twee derde uit leningen met NHG-verzekering bestaan. Ook bij de hypotheken die de bank nu zelf gaat verstrekken, wordt gemikt op de NHG-garantie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.