Bunq komt met eigen hypotheeklabel: Easy Mortgages

0

Bunq introduceert, in samenwerking met Tulp Group, zijn eerste eigen hypotheeklabel, Easy Mortgages. Eind 2021 kondigde CEO en oprichter Ali Niknam al dat Bunq als eerste Europese digitale bank hypotheken zou gaan aanbieden.

Niknam: “Het kopen van een huis is tegenwoordig met name voor jongeren een grote uitdaging. Vanaf vandaag kunnen mensen in Nederland met Bunq Easy Mortgages een hypotheek aanvragen. Het betreft moderne hypotheken waarmee bestaande en toekomstige klanten van Bunq een eigen woning in Nederland kunnen financieren. Wij richten ons op jonge mensen die voor het eerst de huizenmarkt betreden. Om hen bij de aanschaf van hun eerste huis vlotte en eenvoudige ondersteuning te bieden, is onze belofte dat ze binnen 24 uur een hypotheekaanbod goedgekeurd kunnen krijgen.”

NHG

“Met aantrekkelijke rente en door te voldoen aan de voorwaarden voor NHG, leggen we huisbezit binnen handbereik van starters”, zegt Niknam. “De hypotheken zelf zijn ontworpen om milieubewuste consumenten te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning, bijvoorbeeld door het isoleren van de woning en het installeren van zonnepanelen te bevorderen met leningen tot wel 106% de waarde van het huis zelf. Hoewel Bunq Easy Mortgages duidelijk een jong publiek aanspreekt, komt het evengoed tegemoet aan de behoeften van hedendaagse senioren door hen de mogelijkheid te geven hun bestaande hypotheek te herfinancieren en zo betere voorwaarden aan te wenden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.