Bungalowparken lieten inflatie in april dalen

0

De inflatie in april is door het CBS vastgesteld op 2,7%. In maart was de inflatie nog 3,1%. De daling van de inflatie in april is opvallend genoeg vooral toe te schrijven aan de prijsontwikkeling van een verblijf in bungalowparken.

Rond feestdagen en in vakanties zijn prijzen van diensten in verband met toerisme hoger doordat er dan meer mensen op vakantie gaan. Doordat Pasen in 2024 vroeg viel en de meivakantie laat, telde april minder vakantiedagen dan vorig jaar. Daardoor waren prijzen van een verblijf in bungalowparken in april 2024 gemiddeld lager dan in april 2023. In april was een verblijf gemiddeld 5,2% goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar, terwijl dat in maart nog 16,0% duurder was dan een jaar eerder.

Inflatie eurozone bleef stabiel

Het CBS publiceert twee verschillende cijfers voor inflatie. Een op basis van de consumentenprijsindex (CPI) en een op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren volgens de HICP in april 2,6% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In maart was de inflatie volgens de HICP 3,1%. De inflatie in de eurozone was in april net als in maart 2,4%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.