Bruno Oudega gaat hypotheekambitie Achmea vormgeven

0

Bruno Oudega wordt de nieuwe directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea. Hij was de afgelopen vijf jaar directievoorzitter bij Quion, dat onder andere de hypotheekadministratie voor Achmea Bank verzorgt. Eerder vervulde hij managementfuncties bij onder meer ABN AMRO Hypothekengroep en Bouwfonds.

De benoeming van Oudega is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM. De directie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance bestaat na goedkeuring van de benoeming uit: Arthur van der Wal (voorzitter), Mascha Hendrickx (Financiën), Nicole Maarsen (Vastgoed) en Bruno Oudega (Hypotheken).

Groei hypotheekportefeuille

Bianca Tetteroo, vicevoorzitter Raad van Bestuur van Achmea en verantwoordelijk voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance, ziet in Oudega de aangewezen persoon om de ambities van Achmea op hypotheekgebied verder vorm te geven. Groei van de hypotheekportefeuille is een van die ambities. Die hypotheekportefeuille is de afgelopen jaren al sterk gegroeid en kende eind 2019 een omvang van 26,9 miljard euro.

Hypotheken naar Amsterdam

Achmea liet eind november weten de nu nog over verschillende vestigingen verspreide hypotheekactiviteiten van de labels Syntrus Achmea Hypotheken, Attens Hypotheken, Tellius Hypotheken, Centraal Beheer en Woonfonds te willen concentreren in Amsterdam. De schaalvoordelen en kennisbundeling die hiermee worden gerealiseerd, bieden Achmea de mogelijkheid om klanten nog beter van dienst zijn met passende en duurzame oplossingen, zegt Tetteroo. “Hierdoor vergroten we onze slagkracht op de woning- en hypotheekmarkt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.