Brouwer voorzitter hoofddirectie VvAA

0

Kees Brouwer is door de Raad van Commissarissen van VvAA Groep benoemd tot voorzitter van de hoofddirectie. Hij vervulde die rol al op interimbasis sinds juni, na de aankondiging van het vertrek van Herman van Hemsbergen.

Brouwer (60) is sinds 2009 werkzaam bij VvAA. Hij begon als directeur ict en trad in 2010 als tweede man toe tot de tweehoofdige hoofddirectie. Hij heeft brede management- en veranderervaring opgedaan in de financiële dienstverlening.

Voorzitter Rob ter Haar van de Raad van Commissarissen zegt blij te zijn dat Brouwer heeft ingestemd met het verzoek VvAA te gaan leiden. “Het is een organisatie die haar gelijke niet kent in Nederland; actief op verschillende deelgebieden voor een bijzondere en belangrijke doelgroep in een breed stakeholderveld. Op al die terreinen is sprake van een grote dynamiek”, zegt Ter Haar.

Transitie

“Wij zijn van mening dat Kees –  naast een benodigde kennis van de organisatie en haar markten – over de juiste capaciteiten beschikt om de belangrijke transitie waar VvAA voor staat vorm te geven”, aldus Ter Haar. “En om in nauwe verbinding met de VvAA-collega’s en in samenwerking met relevante stakeholders een impuls te geven aan de verdere versterking van de positie van VvAA.”

Er wordt nu een wervingsprocedure in gang gezet voor de positie van tweede man of vrouw in de hoofddirectie van de zorgverzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.