Britse krant twijfelt aan Hollands pensioen

0

De Britse krant Daily Telegraph heeft zaterdag grote twijfels over het voorheen veelbelovende Nederlandse pensioenstelsel. „De superioriteit van de Nederlandse pensioenen ligt zwaar onder vuur”, stelt het dagblad dat enkele Britse pensioenexperts raadpleegde.  

Het verminderen van de pensioenuitkeringen door 66 pensioenfondsen in Nederland aan zeker 2 miljoen pensioengerechtigden heeft in Groot-Brittannië een nieuw debat bevorderd over de veronderstelde voordelen van het Nederlandse stelsel. Drie jaar geleden werd er juist nog actie gevoerd om het Nederlandse systeem in te voeren. Pensioenen zouden daarmee doelmatiger worden opgebouwd, en fondsen zouden rendabeler worden. Toen werd betoogd dat een Nederlander 50 procent meer pensioen kreeg met dezelfde inleg als een
Britse gepensioneerde. Nu wordt er in Nederland gekort op pensioenen omdat fondsen minder geld dan verwacht in kas hebben. 

Enkele Britse pensioenbeheerders relativeren de twijfels in de Telegraph. Harry Tapper bijvoorbeeld van de administratie- en pensioenverzorger First Actuarial beklemtoonde dat de aanpassingen van de uitkeringen bij het Nederlandse systeem horen. En dat stelsel levert nog altijd 39 procent meer op dan wat er in het Verenigd Koninkrijk voor is opgezet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.