BrightPensioen lanceert Nabestaandenverzekering

0

BrightPensioen lanceert de Bright Nabestaandenverzekering. Hiermee kan een deelnemer zorgen dat zijn of haar nabestaanden altijd het totale pensioenbedrag, dat op de einddatum in de pensioenpot zou zitten, ontvangen als hij of zij eerder komt te overlijden. De Nabestaandenverzekering is ontwikkeld in samenwerking met Dazure en Allianz.

Sjaak Zonneveld (foto), directeur van BrightPensioen: “Bij ons gaat bij het overlijden van de deelnemer, de opgebouwde pensioenpot naar de nabestaanden. Daar is geen verzekering voor nodig. Maar bij voortijdig overlijden heeft de pensioenpot het doelkapitaal nog niet bereikt. Om dat aan te vullen is er nu de Nabestaandenverzekering. Naarmate een pensioenpot groeit, wordt het bedrag dat je moet bijverzekeren kleiner. Daarvoor kun je het verzekerde bedrag tussentijds op elk moment (kosteloos) verlagen. Hierdoor wordt de premie steeds lager.”

Wens vanuit deelnemers

“We praten veel met onze deelnemers. Ze zijn immers allemaal ook mede-eigenaar via de deelnemerscoöperatie”, zegt Zonneveld. “In deze gesprekken kwam regelmatig de vraag of we wilden nadenken over een nabestaandenverzekering. En bij inventarisatie tijdens de Algemene Ledenvergadering van de deelnemerscoöperatie, gaf een meerderheid aan hierin geïnteresseerd te zijn. Dat heeft tot deze lancering geleid. Er kan gekozen worden voor een verzekerd bedrag vanaf 25.000 euro. Het maximale verzekerd bedrag is 500.000 euro. Er kan tussentijds worden gekozen voor een ander verzekerd bedrag, naarmate de pensioenpot groeit of als de persoonlijke situatie verandert. Op deze manier zijn de nabestaanden altijd goed verzekerd en betaalt de deelnemer nooit te veel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.