BrightPensioen lanceert Fiscale Oudedagrekening

0

BrightPensioen lanceert vandaag de Fiscale Oudedagrekening om meer zzp’ers aan pensioen te krijgen.

Commercieel directeur Sjaak Zonneveld: “Zzp’ers doen onvoldoende aan hun pensioen. Dat is althans de mening van politiek Den Haag. Daarom wordt bij tijd en wijle geopperd zzp’ers te verplichten pensioen op te bouwen. Dat vinden wij onzin. Er zijn minder drastische – en positievere – manieren om zzp’ers aan pensioen te krijgen. Tijdens een eerdere bijeenkomst bij de SER heeft BrightPensioen het idee voor een ‘Fiscale Oudedagrekening’ voorgelegd en dat wordt vandaag gepresenteerd.”

Twee mogelijkheiden

Voor zzp’ers zijn er volgens Zonneveld twee mogelijkheden fiscaal vriendelijk geld opzij te zetten voor later. “De Fiscale Oudedag Reserve (FOR) en lijfrente. Beide mogelijkheden hebben zo hun voor- en nadelen. Door de voordelen van beide mogelijkheden in één oplossing te combineren wordt het voor de zzp’er makkelijker, flexibeler en dus aantrekkelijker om aan pensioen te doen. We noemen deze oplossing de ‘Fiscale Oudedagrekening’.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.